7 Ekim 2007 Pazar

tasarım başlıyor!

Hoca bizden "bir takım problemler" mimari veri oluşturacak fikirler istedi. Tasarlayacağım binadan beklentilerimi düşünmeye başladım. Bu durumda yeniden ele aldığım program ve gene hocanın istediği diyagramı paylaşmak istiyorum.

- Tren ve demiryolu kültürünün belki de ufacık bir parçası olan ama kendi içinde bambaşka ilgi, bilgi ve çalışma gerektiren tren maketi yapımına ağırlık vererek, demiryolu arşivi, tren simülatörü oyun mekanı, dinlenme ve sohbet mekanlarıyla trenseverlerin severek ziyaret edebileceği, çok da ilgili olmayan insanları da bu kültüre yakınlaştırabilecek, farklı kalabalıkların kullanabileceği özel mekanlar yaratmak.

- Ziyaretçiler arasında sosyal bir bağ kurabilmek. Özellikle yıllardır bu serüvende olan demiryolcularla, kendilerine yeni ilgi alanı edinmiş olanlar arasında etkileşim sağlayabilmek.

- Sıkışık, birbirini iten yapıların sıralandığı caddenin sonunda yapı yoğunluğu rahatlatan boş arazinin bu etkisini kaybetmemeyecek bir kütle yaratabilmek

- Dış çevreyle etkileşim kurabilmek. iç-dış ayrımını his boyutunda en aza indirecek bir geçirgenlik ve saydamlık sağlayabilmek.

- Ziyaretçilerle etkileşimi olan mekanlar yaratmak. Ziyaretçilere mekanın potansiyellerini kullandırabilmek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder